Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A Creaton építészpályázat eredménye

2015. január 30.
A Creaton építészpályázat eredményeKortárs eszközökkel életre hívott visegrádi rendezvényépület nyerte el a második alkalommal meghirdetett építészpályázat első díját, amely Kovács-Andor Krisztián és Tamás Anna Mária tervei alapján készült el.

 Egy történelmi városképbe illeszkedő, azt formáló, de kortárs eszközökkel életre hívott visegrádi rendezvényépület nyerte el a második alkalommal meghirdetett„Kerámia tetőcserép az építészetben - bármilyen funkcióban” című építész pályázat első díját. Idén ez az első díj elismeri és egyben jutalmazza a nyertes építészpáros azon kitartó, komplex munkáját, melynek többek között része volt a szomszédos épületeknél meglévő léptékváltás problémájának feloldása avagy a helyi tervtanács meggyőzése az általuk jónak gondolt tetőcserép alkalmazásáról.

„A kerámia tetőcserép ma már szinte műszer pontossággal szerkeszthető, összerakható LEGO, színe, égetési hőfoka, fektetési hajlásszöge folyamatos fejlesztése révén egyre szélesebb körű felhasználását teszi lehetővé.” – emelte ki a kerámia tetőcserép sokoldalúságát Marosi Miklós Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Achitectura díjas építész, az MMA rendes tagja, a zsűri elnöke köszöntőjében 2015. január 16-án az V. Tetőszépségverseny és a második „Kerámia tetőcserép az építészetben - bármilyen funkcióban” építész pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén. Ezt a sokoldalúságot és azt, hogyan lehet a tetőnek és a kerámia tetőcserépnek egy példaértékű építészeti megoldásban szerepe, jól példázza a beérkezett 38 építész 35 pályaművének jó része. A pályaművek száma a tavalyi évhez képest megduplázódott, és magas színvonaluk idén sem könnyítette meg a szakmai bírálók dolgát. A pályázó művek sokszínűségére, és több épület példa értékére hivatkozva a zsűri a tervezetthez képest több díj kiosztását kérte a kiíró Creatontól. A második alkalommal kiírt Építész pályázaton így a három helyezetten túl három különdíj is gazdára talált, mindösszesen közel 800 000 Ft összdíjazással.

A zsűri tervezett és megvalósult épületeken kereste a Creaton kerámia tetőcserép változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait az egyszerűtől a legbonyolultabbig. Mindazon alkotásokat, melyek a Creaton kerámia tetőcserép szakszerű, professzionista alkalmazása mellett különleges építészeti értékeket is felmutattak, s példaszerű megoldásokat szolgáltattak a közízlés befolyásolására.„Alkalmasak arra, hogy az érintett település, utcakép, vagy közvetlen szomszédság minősége feljavuljon, s az eredményt látva, mások is kedvet kaphassanak a cserép alkalmazására.” - elemezte Marosi Miklós, a zsűri elnöke a felújítások környezetre hatásának vitathatatlan szerepét. A modern vonalvezetésű, kortárs épületeken alkalmazható sík cserepektől, a gazdaságos megoldásokat kínáló hullámos cserepeken át a tradicionális megjelenésű hornyolt és hódfarkú cserepekig a kerámia tetőcserepek a beruházók és az építészek számára egyaránt az épület arculatának legváltozatosabb kialakítását teszik lehetővé. A Creaton Építész pályázat célja: bemutatni e sokrétűséget az építesz szemén keresztül. A szakmai bíráló bizottság tagjai voltak Marosi Miklós, Ybl- és Pro Achitectura díjas építész, az MMA rendes tagja, a zsűri elnöke; Földes László, Ybl-díjas építész, UIA Council tag; dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, okl. épületszigetelő szakmérnök, egyetemi docens; Viszlai József Pro Architectura díjas építész, a 2013. évi pályázat II. fordulójának győztese; Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója.

A díjazottak
A 35 beérkezett pályamű között nagy számban szerepeltek közösségi épületek tervei, polgármesteri hivatal, egészségház, rendezvényház; felújított, átalakított, műemléki védettségű építmények, templom, lakóépületként funkcionáló önálló családi házak, melyek közül az alábbiak részesültek díjazásban.

 


1.Díj: Kortárs rendezvényépület a történelmi Visegrádon építészek: Kovács-Andor Krisztián DLA és Dr. Tamás Anna Mária

2. Díj: Lakóépület, Pécs építészek: Getto Tamás, Schunk Tímea

3. Díj: Római Katolikus Templom, Csánig építész: Szendrőné Sopár Katalin

Különdíj tervezés alatt álló épület kategóriában: Kaposvári vasútállomás felújítási terve, a MÁV felvételi épület építészek: Markó András és Németh Tamás

Különdíj: Kortárs családi ház Csobánkán építész: Börzsei Tamás

Különdíj: Az egykori diósgyőri koronauradalmi épület felújítása - építész: Szunyogh László

http://epiteszforum.hu/a-creaton-epiteszpalyazat-eredmenye 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Kisebb javításokat végeztek a Nyáry-terv Kft. szakemberei a lakásomban, és teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával. A megbeszélt időben pontosan megjelentek, a szükséges alkatrészeket beszerezték, a szereléseket gyorsan, precízen elvégezték, és még a munkadíj is baráti volt. Legközelebb is a Nyáry-terv Kft-t hívom, ha szükségem lesz gyors, szakszerű munkavégzésre.

Dr. Hirschl Erna

Őszinte köszönet Neked és munkatársaidnak, amiért gyorsan, szakszerűen és nem utolsó sorban, nagyon szépen elvégeztétek a térkövezési munkákat családi házunknál. Olyan típusú rugalmassággal és - több árajánlat ismeretében - kedvező árral dolgozik a céged, ami sokak számára példamutató lehet.

Ismeretségi, baráti körben építési, stb. munkákra tiszta lelkiismerettel ajánlunk.

Sok sikert és jó egészséget!

Gálosiék