Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A hőszigetelés nyáron is igen hasznos lehet

2012. március 20.
A hőszigetelés nyáron is igen hasznos lehetA fűtési energiatakarékosság mellett ne feledkezzünk meg a fordítottjáról sem. Szakemberek kimutatták, hogy Európában évente 10 %-kal nő a klimatizált helységek száma. Ez azért érdekes, mert tudható, hogy 1 Celsius fok hűtéshez háromszor annyi energia kell, mint ugyanennyi fok felfűtéséhez. A polisztirollapos hőszigetelés ebben is segít, mert ahogyan télen benn tartja a hőt és nem engedi bejutni a hideget, úgy nyáron a meleget zárja ki, és a hűvösebb levegőt őrzi.

 

Egy forró nyári nap után hazatérve otthonunkba jólesnek a hűvös falak. Mivel a klímaberendezések energiafogyasztása igen magas, érdemes ezek használatát minimalizálni.

Hogyan tudjuk ezt elérni? Homlokzati hőszigeteléssel. Jelentős energiamegtakarítást érhetünk el nem- csak télen, de nyáron is. A napsugárzás a hosszú nyári napokon átmelegíti a hőszigeteletlen falakat, és mivel a kerámia falazóelemek jó hőtárolók, még este is visszasugározzák a meleget. Így van ez a panelépületek esetén is. Hiába a kereszthuzat, a szellőztetés, a falak nagyon lassan hűlnek le.

    

Mindez elkerülhető hőszigeteléssel. A szellőztetés persze emellett nagyon fontos, de ami még sokat segíthet, az árnyékolás. Nemhiába tervezik a passzív házakat tudatosan tájolva, és a nyílászárók méretét is átgondolva vá¬lasztják meg.

250 kWh-val is növelheti akár az áramfogyasz¬tást egy átlagos klímaberendezés nyáron havonta (ez havi kb. 11 000 Ft pluszkiadást jelent). A mesterséges hűtés csaknem négy¬szer annyi energiát igényel, mint a fűtés!

Miért jó a hőszigetelés?

1.     Megnöveli az épület élettartamát és értékét:
A polisztirollapos hőszigetelés az épületeink megóvását is segíti. Csökkenti a falszerkezet termikus igénybevételét. Nyáron a rosszul szigetelt fal külső oldala domborúvá válik a melegtől, télen homorú lesz a hidegtől és ezekben a mozgásokban az évek során "elfáradnak" a falszerkezet anyagai, bereped a vakolat.

2.     Jelentősen csökkenti a fűtési költségeket:
Nagyon fontos szempont az utólagos hőszigetelés figyelembevételénél, hogy rendkívüli mértékben csökkenti a költségeinket. A fűtési energiatakarékosság pénz megtakarítási lehetőséget rejt a háztartások számára. A polisztirollapos hőszigeteléssel a falazat hőszigetelő képessége 40-70 %-kal nőhet, ami fűtésszámlánkra nagyon komolyan kihat.

3.     A lakásban csökkenti a hőingadozást, növeli a komfortérzetet:
Fontos, hogy az épületben jól érezzük magunkat. A rosszul szigetelt ház, lakás, vagy épület központjában a hőmérséklet jóval magasabb, mint a falak mellett, ilyenkor szoktuk azt érezni, hogy "süt" a hideg a falakból. A polisztirollapos hőszigetelés az épület bármely pontjainak egyenletes melegét teszi lehetővé.

  

forrás: metropol.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

 

 Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

Őszinte köszönet Neked és munkatársaidnak, amiért gyorsan, szakszerűen és nem utolsó sorban, nagyon szépen elvégeztétek a térkövezési munkákat családi házunknál. Olyan típusú rugalmassággal és - több árajánlat ismeretében - kedvező árral dolgozik a céged, ami sokak számára példamutató lehet.

Ismeretségi, baráti körben építési, stb. munkákra tiszta lelkiismerettel ajánlunk.

Sok sikert és jó egészséget!

Gálosiék

 

A Nyáry-terv Kft-t kértük fel családi házunk egy részének és a hozzá tartozó kert, udvar teljes egészének felújítási munkáinak elvégzésére.

A cégtulajdonos, Nyáry Tamás szaktudásával, maximalizmusával a munkát végző csapat precizitása párosul. Ideális, praktikus, adott esetben pénztárcakímélő megoldások keresése (nincs lehetetlen!), segítőkész hozzáállás (bármit elintéznek, beszereznek, mintát hoznak), a nap végén tisztán hagyott munkahely jellemzi a céget és az ott dolgozókat.

Ezúttal öröm volt számunkra a felújítás, és nagyon élvezzük a végeredményt.

Lábán család  (Pécs, 2014. július)