Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A hőszigetelés nyáron is igen hasznos lehet

2012. március 20.
A hőszigetelés nyáron is igen hasznos lehetA fűtési energiatakarékosság mellett ne feledkezzünk meg a fordítottjáról sem. Szakemberek kimutatták, hogy Európában évente 10 %-kal nő a klimatizált helységek száma. Ez azért érdekes, mert tudható, hogy 1 Celsius fok hűtéshez háromszor annyi energia kell, mint ugyanennyi fok felfűtéséhez. A polisztirollapos hőszigetelés ebben is segít, mert ahogyan télen benn tartja a hőt és nem engedi bejutni a hideget, úgy nyáron a meleget zárja ki, és a hűvösebb levegőt őrzi.

 

Egy forró nyári nap után hazatérve otthonunkba jólesnek a hűvös falak. Mivel a klímaberendezések energiafogyasztása igen magas, érdemes ezek használatát minimalizálni.

Hogyan tudjuk ezt elérni? Homlokzati hőszigeteléssel. Jelentős energiamegtakarítást érhetünk el nem- csak télen, de nyáron is. A napsugárzás a hosszú nyári napokon átmelegíti a hőszigeteletlen falakat, és mivel a kerámia falazóelemek jó hőtárolók, még este is visszasugározzák a meleget. Így van ez a panelépületek esetén is. Hiába a kereszthuzat, a szellőztetés, a falak nagyon lassan hűlnek le.

    

Mindez elkerülhető hőszigeteléssel. A szellőztetés persze emellett nagyon fontos, de ami még sokat segíthet, az árnyékolás. Nemhiába tervezik a passzív házakat tudatosan tájolva, és a nyílászárók méretét is átgondolva vá¬lasztják meg.

250 kWh-val is növelheti akár az áramfogyasz¬tást egy átlagos klímaberendezés nyáron havonta (ez havi kb. 11 000 Ft pluszkiadást jelent). A mesterséges hűtés csaknem négy¬szer annyi energiát igényel, mint a fűtés!

Miért jó a hőszigetelés?

1.     Megnöveli az épület élettartamát és értékét:
A polisztirollapos hőszigetelés az épületeink megóvását is segíti. Csökkenti a falszerkezet termikus igénybevételét. Nyáron a rosszul szigetelt fal külső oldala domborúvá válik a melegtől, télen homorú lesz a hidegtől és ezekben a mozgásokban az évek során "elfáradnak" a falszerkezet anyagai, bereped a vakolat.

2.     Jelentősen csökkenti a fűtési költségeket:
Nagyon fontos szempont az utólagos hőszigetelés figyelembevételénél, hogy rendkívüli mértékben csökkenti a költségeinket. A fűtési energiatakarékosság pénz megtakarítási lehetőséget rejt a háztartások számára. A polisztirollapos hőszigeteléssel a falazat hőszigetelő képessége 40-70 %-kal nőhet, ami fűtésszámlánkra nagyon komolyan kihat.

3.     A lakásban csökkenti a hőingadozást, növeli a komfortérzetet:
Fontos, hogy az épületben jól érezzük magunkat. A rosszul szigetelt ház, lakás, vagy épület központjában a hőmérséklet jóval magasabb, mint a falak mellett, ilyenkor szoktuk azt érezni, hogy "süt" a hideg a falakból. A polisztirollapos hőszigetelés az épület bármely pontjainak egyenletes melegét teszi lehetővé.

  

forrás: metropol.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

  "Év elején terveztettük meg minimál stílusban megálmodott családi házunkat Tamásékkal. Később úgy döntöttünk, hogy a kivitelezéssel is megbízzuk a Nyáry-Terv Kft-t, miután több referencia munkájukat is megnéztük. Az idő szorított, de végül is rekord idő alatt (3 hónap) sikerült kulcsra kész állapotba hozni az épületet. A kivitelezés minőségére nem lehet panaszunk, másnak is nyugodt szívvel ajánlom Őket, illetve ha a jövőben szükség lenne rá, akkor újra velük építtetnék."

Szőnyi György

Azon kevesek egyike ez a helyzet, amikor egy építési vállalkozót dicsérni lehet. Megbízható, pontos a határidővel és elfogadható áron dolgozik.

 Tóth Gábor