Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A lakásfelújítás és lakásátépítés alapjai

2012. március 05.
A lakásfelújítás és lakásátépítés alapjaiÖtletek már vannak, de nem tudja, hogyan is kezdjünk hozzá a munkálatokhoz? Vegyük át a következő pontokat és már hozzá is kezdhetünk a megvalósításhoz

A lakásfelújítás könnyebb eset, hiszen általában nem engedélyköteles. Ezzel szemben az átépítésnél érdemes utánanézni, hogy nem kell-e építési engedély az elképzelt változtatásokhoz.

Segítséget nyújthat ebben a 46/1997. (XII. 29.) KTM rendelet, de az önkormányzatoktól, vagy egy építésztől is megkaphatjuk erre az információt. A következő lépés – szükség esetén – a tervező kiválasztása.

Ebben nagy segítségünkre lehet az internet, hiszen megtalálhatjuk rajta az építész kamara tagjaitól kezdve az összes építészt. A munkák nagy része, jellegéből adódóan, nem teszi szükségessé a tervező segítségét.

Ezután következik az anyagi tervezés, ezt érdemes minél pontosabban lefektetni, hogy a későbbiekben ne érhessenek minket komoly meglepetések. Egy hagyományos költségvetési táblázatnál két kategóriát kell kitölteni. Az egyik a díj, a másik az anyag.

Fontos, hogy kiszámítsuk a pontos méreteket és tájékozottak legyünk az általunk használni kívánt anyagok, burkolatok minőségéről és körülbelüli áráról is. Ha ezzel készen vagyunk, kell keresni egy kivitelezőt, akivel a lebeszélt munkadíjak alapján pontos képet kaphatunk a végárról.

Érdemes több kivitelezővel tárgyalni, hogy be tudjuk lőni a számunkra legmegfelelőbbet. Lényeges szempont lehet, hogy mikorra tudja vállalni a munkát, milyen határidővel, tud-e referenciákat mutatni, saját eszközökkel, gépekkel dolgozik, vagy nekünk kell beszerezni ezeket?

Nagyobb munka esetén az általunk részletezett költségvetési táblázattal versenyeztetni lehet a vállalkozókat, ki talál egyéb költségeket és ki, milyen áron vállalja el az ott találtakat. Ha sikerült kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb vállalkozót, a megbeszélteket írásban, szerződésben rögzítsük!

Nagy munka esetén fontos lehet, hogy a felelős műszaki vezető pontosan vezesse az építési naplót! Fontos, hogy a munkálatok során jelen legyünk, hiszen így még időben tudjuk jelezni a hiányokat. A munkák befejezését követi az átadás-átvétel, he ez eredményesen lezajlik, már csak a fizetés van hátra.
 
forrás: lakasfelujitas.us 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

  "Év elején terveztettük meg minimál stílusban megálmodott családi házunkat Tamásékkal. Később úgy döntöttünk, hogy a kivitelezéssel is megbízzuk a Nyáry-Terv Kft-t, miután több referencia munkájukat is megnéztük. Az idő szorított, de végül is rekord idő alatt (3 hónap) sikerült kulcsra kész állapotba hozni az épületet. A kivitelezés minőségére nem lehet panaszunk, másnak is nyugodt szívvel ajánlom Őket, illetve ha a jövőben szükség lenne rá, akkor újra velük építtetnék."

Szőnyi György

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

Egy kisebb javítást végzett a Nyáry-terv Kft. lakásomban. Amit elmondhatok Róluk: gyorsaság, pontosság, precizitás, szakszerű javítás. Nem voltam otthon, mikor a munkát végezték, ezért Nyáry Tamás Úr még este felhívott, és érdeklődött, elégedve vagyok-e mindennel. Ezt a törődést ez előtt még nem tapasztaltam. A nagyobb felújítási munkákkal is Őket fogom megkeresni. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget.

 Sinkó Mónika