Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A lakásfelújítás és lakásátépítés alapjai

2012. március 05.
A lakásfelújítás és lakásátépítés alapjaiÖtletek már vannak, de nem tudja, hogyan is kezdjünk hozzá a munkálatokhoz? Vegyük át a következő pontokat és már hozzá is kezdhetünk a megvalósításhoz

A lakásfelújítás könnyebb eset, hiszen általában nem engedélyköteles. Ezzel szemben az átépítésnél érdemes utánanézni, hogy nem kell-e építési engedély az elképzelt változtatásokhoz.

Segítséget nyújthat ebben a 46/1997. (XII. 29.) KTM rendelet, de az önkormányzatoktól, vagy egy építésztől is megkaphatjuk erre az információt. A következő lépés – szükség esetén – a tervező kiválasztása.

Ebben nagy segítségünkre lehet az internet, hiszen megtalálhatjuk rajta az építész kamara tagjaitól kezdve az összes építészt. A munkák nagy része, jellegéből adódóan, nem teszi szükségessé a tervező segítségét.

Ezután következik az anyagi tervezés, ezt érdemes minél pontosabban lefektetni, hogy a későbbiekben ne érhessenek minket komoly meglepetések. Egy hagyományos költségvetési táblázatnál két kategóriát kell kitölteni. Az egyik a díj, a másik az anyag.

Fontos, hogy kiszámítsuk a pontos méreteket és tájékozottak legyünk az általunk használni kívánt anyagok, burkolatok minőségéről és körülbelüli áráról is. Ha ezzel készen vagyunk, kell keresni egy kivitelezőt, akivel a lebeszélt munkadíjak alapján pontos képet kaphatunk a végárról.

Érdemes több kivitelezővel tárgyalni, hogy be tudjuk lőni a számunkra legmegfelelőbbet. Lényeges szempont lehet, hogy mikorra tudja vállalni a munkát, milyen határidővel, tud-e referenciákat mutatni, saját eszközökkel, gépekkel dolgozik, vagy nekünk kell beszerezni ezeket?

Nagyobb munka esetén az általunk részletezett költségvetési táblázattal versenyeztetni lehet a vállalkozókat, ki talál egyéb költségeket és ki, milyen áron vállalja el az ott találtakat. Ha sikerült kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb vállalkozót, a megbeszélteket írásban, szerződésben rögzítsük!

Nagy munka esetén fontos lehet, hogy a felelős műszaki vezető pontosan vezesse az építési naplót! Fontos, hogy a munkálatok során jelen legyünk, hiszen így még időben tudjuk jelezni a hiányokat. A munkák befejezését követi az átadás-átvétel, he ez eredményesen lezajlik, már csak a fizetés van hátra.
 
forrás: lakasfelujitas.us 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Remek az oldal, átlátható és értelmezhető.

Gombos Sándor

  "Év elején terveztettük meg minimál stílusban megálmodott családi házunkat Tamásékkal. Később úgy döntöttünk, hogy a kivitelezéssel is megbízzuk a Nyáry-Terv Kft-t, miután több referencia munkájukat is megnéztük. Az idő szorított, de végül is rekord idő alatt (3 hónap) sikerült kulcsra kész állapotba hozni az épületet. A kivitelezés minőségére nem lehet panaszunk, másnak is nyugodt szívvel ajánlom Őket, illetve ha a jövőben szükség lenne rá, akkor újra velük építtetnék."

Szőnyi György

Én magam már túl vagyok egy családi ház teljes körű felújításán, amit ott átéltem, arról könyvet lehetne írni. Szörnyű volt.  

Az irodám felújítását már a Nyáry-terv Kft.-re bíztam. Igazából csak az tudja értékelni a minőségi, jó tanácsokkal teli, lelkiismeretes munkát, aki megtapasztalta, a magyar valóságot (nincs szaktudás, nincs morál, nincs becsület, de kifogás az mindig van.. ja és nagy kárt tudnak csinálni…)

Úgy látom, Nyáry Tamás tud szakemberként az ügyfél fejével gondolkodni. Nagy hangsúlyt helyez a szakemberek kiválasztására. Folyamatosan kontrollálja és irányítja a munkát, ami nagyon fontos. Jó hogy van egy cég, akit bátran ajánlhatok bárkinek.

Pesti Balázs