Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamata

2013. május 13.
A napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamataA napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamata a következő lépésekből áll.

Háztartási méretű kiserőművek
A háztartási méretű kiserőmű ismérvei, hogy kisfeszültségű hálózathoz csatlakoznak, nem haladják meg a felhasználóként rendelkezésre álló teljesítményt és legfeljebb 50 kVA teljesítőképességűek, ami egy átlagos lakás éves fogyasztásának megfelelő energia mennyiségét 2-3 kVA beépített termelőkapacitás megtermeli. Energiaforrás szerint négy féle háztartási méretű kiserőművet különböztetünk meg, mégpedig napelemes termelő berendezést, szélturbinás termelő berendezést, vízturbinás termelő berendezést és motorhajtású termelő berendezést. Saját hálózatra villamos energiát termelő berendezést nem lehet csatlakoztatni az elosztó hálózati engedélyes tudta nélkül. A háztartási méretű kiserőmű létesítésénél a csatlakozási feltételek mellett be kell tartani a villamos energiatermelő berendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó egyéb jogszabályi kötelezettségeket, illetve az építési és a környezetvédelmi előírásokat is.

Napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamata

Először a felhasználó köteles bejelenteni az igényét a ,,Háztartási méretű kiserőmű igénybejelentés” nyomtatvány benyújtásával. Erre az elosztó hálózati engedélyes az igénybejelentő rendelkezésére bocsájtja az előzetes áramszolgáltatói tájékoztatót a háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakoztatásához. A felhasználó benyújtja a csatlakozási dokumentációt, amelyet az elosztói hálózati engedélyes jóváhagyja. Miután a termelő berendezés elkészült, készre jelentik. Az elosztó hálózati engedélyes ekkor mérőt cserél, átprogramozza a mérőt, üzembe helyezi a berendezést. Megtörténik a hálózathasználati szerződés módosítása és a villamos energiavásárlási szerződés módosítása. Ez a folyamat legfeljebb nyolc hetet vesz igénybe. Az igénybejelentőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a termelt villamos energia kizárólag a saját villamos energia fogyasztásának kielégítésére fordítódik, vagy részben vagy teljes egészében az elektromos hálózatba kerül betáplálásra.

forrás: alternatívenergia.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Egy kisebb javítást végzett a Nyáry-terv Kft. lakásomban. Amit elmondhatok Róluk: gyorsaság, pontosság, precizitás, szakszerű javítás. Nem voltam otthon, mikor a munkát végezték, ezért Nyáry Tamás Úr még este felhívott, és érdeklődött, elégedve vagyok-e mindennel. Ezt a törődést ez előtt még nem tapasztaltam. A nagyobb felújítási munkákkal is Őket fogom megkeresni. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget.

 Sinkó Mónika

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Kisebb javításokat végeztek a Nyáry-terv Kft. szakemberei a lakásomban, és teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával. A megbeszélt időben pontosan megjelentek, a szükséges alkatrészeket beszerezték, a szereléseket gyorsan, precízen elvégezték, és még a munkadíj is baráti volt. Legközelebb is a Nyáry-terv Kft-t hívom, ha szükségem lesz gyors, szakszerű munkavégzésre.

Dr. Hirschl Erna