Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

A napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamata

2013. május 13.
A napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamataA napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamata a következő lépésekből áll.

Háztartási méretű kiserőművek
A háztartási méretű kiserőmű ismérvei, hogy kisfeszültségű hálózathoz csatlakoznak, nem haladják meg a felhasználóként rendelkezésre álló teljesítményt és legfeljebb 50 kVA teljesítőképességűek, ami egy átlagos lakás éves fogyasztásának megfelelő energia mennyiségét 2-3 kVA beépített termelőkapacitás megtermeli. Energiaforrás szerint négy féle háztartási méretű kiserőművet különböztetünk meg, mégpedig napelemes termelő berendezést, szélturbinás termelő berendezést, vízturbinás termelő berendezést és motorhajtású termelő berendezést. Saját hálózatra villamos energiát termelő berendezést nem lehet csatlakoztatni az elosztó hálózati engedélyes tudta nélkül. A háztartási méretű kiserőmű létesítésénél a csatlakozási feltételek mellett be kell tartani a villamos energiatermelő berendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó egyéb jogszabályi kötelezettségeket, illetve az építési és a környezetvédelmi előírásokat is.

Napelemes rendszer hálózatra csatlakoztatásának folyamata

Először a felhasználó köteles bejelenteni az igényét a ,,Háztartási méretű kiserőmű igénybejelentés” nyomtatvány benyújtásával. Erre az elosztó hálózati engedélyes az igénybejelentő rendelkezésére bocsájtja az előzetes áramszolgáltatói tájékoztatót a háztartási méretű kiserőmű hálózatra csatlakoztatásához. A felhasználó benyújtja a csatlakozási dokumentációt, amelyet az elosztói hálózati engedélyes jóváhagyja. Miután a termelő berendezés elkészült, készre jelentik. Az elosztó hálózati engedélyes ekkor mérőt cserél, átprogramozza a mérőt, üzembe helyezi a berendezést. Megtörténik a hálózathasználati szerződés módosítása és a villamos energiavásárlási szerződés módosítása. Ez a folyamat legfeljebb nyolc hetet vesz igénybe. Az igénybejelentőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a termelt villamos energia kizárólag a saját villamos energia fogyasztásának kielégítésére fordítódik, vagy részben vagy teljes egészében az elektromos hálózatba kerül betáplálásra.

forrás: alternatívenergia.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

A Nyáry-terv Kft-t kértük fel családi házunk egy részének és a hozzá tartozó kert, udvar teljes egészének felújítási munkáinak elvégzésére.

A cégtulajdonos, Nyáry Tamás szaktudásával, maximalizmusával a munkát végző csapat precizitása párosul. Ideális, praktikus, adott esetben pénztárcakímélő megoldások keresése (nincs lehetetlen!), segítőkész hozzáállás (bármit elintéznek, beszereznek, mintát hoznak), a nap végén tisztán hagyott munkahely jellemzi a céget és az ott dolgozókat.

Ezúttal öröm volt számunkra a felújítás, és nagyon élvezzük a végeredményt.

Lábán család  (Pécs, 2014. július)