Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Ablakcsere, de hogyan?

2012. április 02.
Ablakcsere, de hogyan?Nap, mint nap halljuk a figyelmeztetést, racionalizáljuk energiafogyasztásunkat. Energiafelhasználásunk nagy hányadát fordítjuk otthonaink fűtésére, hűtésére. Csökkenthetjük háztartásainkban a fogyasztást, ha takarékosabb kazánokat üzemeltetünk, vagy a tető és falszigetelés mellett döntünk. Komfortérzetünk a régi ablakok új technológiával készült, korszerű nyílászárók cseréjével is fokozható.

Örök kérdés, az ablakokat tokostól vegyük ki, vagy elegendő csak az üvegezés cseréje mellett dönteni. Milyen anyagból válasszuk a szerkezetet, fából, fémből, műanyagból? Mielőtt a nem kevés anyagi erőforrást igénylő beruházásra szánnánk el magunkat, érdemes néhány szerkezetépítészeti kérdést is megvizsgálni. Ugyan is nem biztos, hogy a meglévő épületünk fal, födém szerkezetének szigetelése nélkül, a várt eredményt kapjuk a „szimpla” ablakcserével.

Ajánlott, tehát az ablakfelújítás során szakember segítségét kérni, aki esetleg hőtérképet is készítve, kimutatja épületünk veszélyeztetett területét, megoldást is ajánlva a szellőztetéshez.

Árajánlatot így már az esetleges szigetelés és ablakcsere együttes munkájára kérhetünk. Most már tovább gondolva, választhatunk ablakot. Az ablak otthonuk stílusát is meghatározza, rajta keresztül jut be a fény a lakásba. Fontos az anyag, a minőség és a szakértő kivitelezés, a keret, amely készülhet fából, műanyagból, vagy fémből és az üveg. Legyünk, tehát figyelemmel épületünk stílusára és környezetére.

Ablakkeretünk két fő része a szárny és a tok. A tok kapcsolódik közvetlenül a falszerkezethez, amely hordozza a szárnyat. A korszerű nyílászáró csak akkor fog megfelelően működni illetve szigetelni, ha azt szakképzett szakemberek építik be. Ezért nagyon fontos, hogy ahol a nyílászárót megvásárolja, ott kérje a beépítésüket is.

  

Ebben az esetben a gyártó által nyújtott termékgarancia tökéletes biztonságot jelent Önnek. Fűtésszámlánk csökkenéséhez az új ablak választott üvegezése nagyban hozzá járul. A korszerű ablakok hőszigetelését, a két üveg közötti 4, 12, illetve 16 milliméteres légrések biztosítják, amelyek hang szigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható. A kiváló légzárását az egy síkban körülfutó speciális tömítéseknek köszönhetjük.

Összegezve az olvasottakat, előzetesen tájékozódjunk a gyártóknál a minőségi nyílászárókról. A szempontrendszer kialakításában, az ablakok választásában és kivitelezésben egyaránt segítségükre van a Nyáry-terv Kft. Kérje felkészült szakemberek tanácsát, hogy a beruházása örömteli, otthona biztonságos és meleg legyen.

forrás: hg.hu
  

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Este 10-kor kértem e-mailben egy árajánlatot, másnap 9-kor Nyáry úr hívott, hogy mikor mérhetik fel a munkát. A megbeszélt időpontban jöttek, és elvégezték lelkiismeretesen a munkát.(Pécsi üzletünk próbafülkéinek  meleg burkolását.).Máskor is őket hívjuk, ha szükség lesz a munkájukra (márpedig szükség lesz).
Gyorsak, rugalmasak, megbízhatóak, precízek - nekünk ennyi elég!
Köszönjük!

Majoros Ibolya

 

  "Év elején terveztettük meg minimál stílusban megálmodott családi házunkat Tamásékkal. Később úgy döntöttünk, hogy a kivitelezéssel is megbízzuk a Nyáry-Terv Kft-t, miután több referencia munkájukat is megnéztük. Az idő szorított, de végül is rekord idő alatt (3 hónap) sikerült kulcsra kész állapotba hozni az épületet. A kivitelezés minőségére nem lehet panaszunk, másnak is nyugodt szívvel ajánlom Őket, illetve ha a jövőben szükség lenne rá, akkor újra velük építtetnék."

Szőnyi György