Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Ablakcsere, de hogyan?

2012. április 02.
Ablakcsere, de hogyan?Nap, mint nap halljuk a figyelmeztetést, racionalizáljuk energiafogyasztásunkat. Energiafelhasználásunk nagy hányadát fordítjuk otthonaink fűtésére, hűtésére. Csökkenthetjük háztartásainkban a fogyasztást, ha takarékosabb kazánokat üzemeltetünk, vagy a tető és falszigetelés mellett döntünk. Komfortérzetünk a régi ablakok új technológiával készült, korszerű nyílászárók cseréjével is fokozható.

Örök kérdés, az ablakokat tokostól vegyük ki, vagy elegendő csak az üvegezés cseréje mellett dönteni. Milyen anyagból válasszuk a szerkezetet, fából, fémből, műanyagból? Mielőtt a nem kevés anyagi erőforrást igénylő beruházásra szánnánk el magunkat, érdemes néhány szerkezetépítészeti kérdést is megvizsgálni. Ugyan is nem biztos, hogy a meglévő épületünk fal, födém szerkezetének szigetelése nélkül, a várt eredményt kapjuk a „szimpla” ablakcserével.

Ajánlott, tehát az ablakfelújítás során szakember segítségét kérni, aki esetleg hőtérképet is készítve, kimutatja épületünk veszélyeztetett területét, megoldást is ajánlva a szellőztetéshez.

Árajánlatot így már az esetleges szigetelés és ablakcsere együttes munkájára kérhetünk. Most már tovább gondolva, választhatunk ablakot. Az ablak otthonuk stílusát is meghatározza, rajta keresztül jut be a fény a lakásba. Fontos az anyag, a minőség és a szakértő kivitelezés, a keret, amely készülhet fából, műanyagból, vagy fémből és az üveg. Legyünk, tehát figyelemmel épületünk stílusára és környezetére.

Ablakkeretünk két fő része a szárny és a tok. A tok kapcsolódik közvetlenül a falszerkezethez, amely hordozza a szárnyat. A korszerű nyílászáró csak akkor fog megfelelően működni illetve szigetelni, ha azt szakképzett szakemberek építik be. Ezért nagyon fontos, hogy ahol a nyílászárót megvásárolja, ott kérje a beépítésüket is.

  

Ebben az esetben a gyártó által nyújtott termékgarancia tökéletes biztonságot jelent Önnek. Fűtésszámlánk csökkenéséhez az új ablak választott üvegezése nagyban hozzá járul. A korszerű ablakok hőszigetelését, a két üveg közötti 4, 12, illetve 16 milliméteres légrések biztosítják, amelyek hang szigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható. A kiváló légzárását az egy síkban körülfutó speciális tömítéseknek köszönhetjük.

Összegezve az olvasottakat, előzetesen tájékozódjunk a gyártóknál a minőségi nyílászárókról. A szempontrendszer kialakításában, az ablakok választásában és kivitelezésben egyaránt segítségükre van a Nyáry-terv Kft. Kérje felkészült szakemberek tanácsát, hogy a beruházása örömteli, otthona biztonságos és meleg legyen.

forrás: hg.hu
  

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Kisebb javításokat végeztek a Nyáry-terv Kft. szakemberei a lakásomban, és teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával. A megbeszélt időben pontosan megjelentek, a szükséges alkatrészeket beszerezték, a szereléseket gyorsan, precízen elvégezték, és még a munkadíj is baráti volt. Legközelebb is a Nyáry-terv Kft-t hívom, ha szükségem lesz gyors, szakszerű munkavégzésre.

Dr. Hirschl Erna

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

Remek az oldal, átlátható és értelmezhető.

Gombos Sándor