Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Ablakcsere, de hogyan?

2012. április 02.
Ablakcsere, de hogyan?Nap, mint nap halljuk a figyelmeztetést, racionalizáljuk energiafogyasztásunkat. Energiafelhasználásunk nagy hányadát fordítjuk otthonaink fűtésére, hűtésére. Csökkenthetjük háztartásainkban a fogyasztást, ha takarékosabb kazánokat üzemeltetünk, vagy a tető és falszigetelés mellett döntünk. Komfortérzetünk a régi ablakok új technológiával készült, korszerű nyílászárók cseréjével is fokozható.

Örök kérdés, az ablakokat tokostól vegyük ki, vagy elegendő csak az üvegezés cseréje mellett dönteni. Milyen anyagból válasszuk a szerkezetet, fából, fémből, műanyagból? Mielőtt a nem kevés anyagi erőforrást igénylő beruházásra szánnánk el magunkat, érdemes néhány szerkezetépítészeti kérdést is megvizsgálni. Ugyan is nem biztos, hogy a meglévő épületünk fal, födém szerkezetének szigetelése nélkül, a várt eredményt kapjuk a „szimpla” ablakcserével.

Ajánlott, tehát az ablakfelújítás során szakember segítségét kérni, aki esetleg hőtérképet is készítve, kimutatja épületünk veszélyeztetett területét, megoldást is ajánlva a szellőztetéshez.

Árajánlatot így már az esetleges szigetelés és ablakcsere együttes munkájára kérhetünk. Most már tovább gondolva, választhatunk ablakot. Az ablak otthonuk stílusát is meghatározza, rajta keresztül jut be a fény a lakásba. Fontos az anyag, a minőség és a szakértő kivitelezés, a keret, amely készülhet fából, műanyagból, vagy fémből és az üveg. Legyünk, tehát figyelemmel épületünk stílusára és környezetére.

Ablakkeretünk két fő része a szárny és a tok. A tok kapcsolódik közvetlenül a falszerkezethez, amely hordozza a szárnyat. A korszerű nyílászáró csak akkor fog megfelelően működni illetve szigetelni, ha azt szakképzett szakemberek építik be. Ezért nagyon fontos, hogy ahol a nyílászárót megvásárolja, ott kérje a beépítésüket is.

  

Ebben az esetben a gyártó által nyújtott termékgarancia tökéletes biztonságot jelent Önnek. Fűtésszámlánk csökkenéséhez az új ablak választott üvegezése nagyban hozzá járul. A korszerű ablakok hőszigetelését, a két üveg közötti 4, 12, illetve 16 milliméteres légrések biztosítják, amelyek hang szigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható. A kiváló légzárását az egy síkban körülfutó speciális tömítéseknek köszönhetjük.

Összegezve az olvasottakat, előzetesen tájékozódjunk a gyártóknál a minőségi nyílászárókról. A szempontrendszer kialakításában, az ablakok választásában és kivitelezésben egyaránt segítségükre van a Nyáry-terv Kft. Kérje felkészült szakemberek tanácsát, hogy a beruházása örömteli, otthona biztonságos és meleg legyen.

forrás: hg.hu
  

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Én magam már túl vagyok egy családi ház teljes körű felújításán, amit ott átéltem, arról könyvet lehetne írni. Szörnyű volt.  

Az irodám felújítását már a Nyáry-terv Kft.-re bíztam. Igazából csak az tudja értékelni a minőségi, jó tanácsokkal teli, lelkiismeretes munkát, aki megtapasztalta, a magyar valóságot (nincs szaktudás, nincs morál, nincs becsület, de kifogás az mindig van.. ja és nagy kárt tudnak csinálni…)

Úgy látom, Nyáry Tamás tud szakemberként az ügyfél fejével gondolkodni. Nagy hangsúlyt helyez a szakemberek kiválasztására. Folyamatosan kontrollálja és irányítja a munkát, ami nagyon fontos. Jó hogy van egy cég, akit bátran ajánlhatok bárkinek.

Pesti Balázs

Este 10-kor kértem e-mailben egy árajánlatot, másnap 9-kor Nyáry úr hívott, hogy mikor mérhetik fel a munkát. A megbeszélt időpontban jöttek, és elvégezték lelkiismeretesen a munkát.(Pécsi üzletünk próbafülkéinek  meleg burkolását.).Máskor is őket hívjuk, ha szükség lesz a munkájukra (márpedig szükség lesz).
Gyorsak, rugalmasak, megbízhatóak, precízek - nekünk ennyi elég!
Köszönjük!

Majoros Ibolya

 

Remek az oldal, átlátható és értelmezhető.

Gombos Sándor