Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Az épületenergetikai tanúsítás, mint megtakarítás

2012. február 14.
Az épületenergetikai tanúsítás, mint megtakarításAz épületenergetikai tanúsítással meg tudjuk mutatni, hogy az épület egésze, szerkezetei, gépészeti rendszerei milyen energetikai szinten vannak, valamint a régebbi épületek milyen átalakításokkal hozhatók a követelményi szintre.

 

 

 

 

 

 

Miért hasznos a tanúsítvány a tulajdonosnak?

- Mert a jó energia hatékonyságú épület eladásakor vagy bérbeadáskor ezzel igazolható az épület gazdaságos fenntartása, kis rezsije.

- Mert a tulajdonos az ingatlan alacsony fenntartási költségével magasabb eladási árat, illetve magasabb bérleti díjat érvényesíthet.

-Mert az azonos méretű épületek között fenntartási költségben 100%-os eltérés is lehet, ez sem eladásnál, sem vételnél nem közömbös.

Mikor érdemes az energiatanúsítást elvégeztetni?

Az ingatlan eladása, illetve bérbeadása előtt, a jó energetikai minőség igazolására: társasház egy lakásában az elvégzett korszerűsítések után, energetikai jellegű korszerűsítés előtt, a beruházási döntés megalapozására: pl. külső falak utólagos hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje, fűtési, illetve melegvizes rendszer cseréje.

Ki állíthatja ki?

A köznyelvben a lakás energetikai minőségének dokumentuma az energiatanúsítvány, energetikai tanúsítvány, épületenergetikai tanúsítvány, energiapasszus, lakás zöldkártya (a szakértői névjegyzékben szereplő energiatanúsító), melyet energetikai tanúsító, (épületenergetikai tanúsító, energetikai szakértő) állíthat ki.

Mikor kötelező a tanúsítás?

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet írja le az épület energetikai tanúsítások szükségességét. 

« Vissza a hírekhez
Kapcsolódó hírek:
   • 2012 -től kötelező az épületenergetikai tanúsítvány

Cégadatok

 

 Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

  "Év elején terveztettük meg minimál stílusban megálmodott családi házunkat Tamásékkal. Később úgy döntöttünk, hogy a kivitelezéssel is megbízzuk a Nyáry-Terv Kft-t, miután több referencia munkájukat is megnéztük. Az idő szorított, de végül is rekord idő alatt (3 hónap) sikerült kulcsra kész állapotba hozni az épületet. A kivitelezés minőségére nem lehet panaszunk, másnak is nyugodt szívvel ajánlom Őket, illetve ha a jövőben szükség lenne rá, akkor újra velük építtetnék."

Szőnyi György

Este 10-kor kértem e-mailben egy árajánlatot, másnap 9-kor Nyáry úr hívott, hogy mikor mérhetik fel a munkát. A megbeszélt időpontban jöttek, és elvégezték lelkiismeretesen a munkát.(Pécsi üzletünk próbafülkéinek  meleg burkolását.).Máskor is őket hívjuk, ha szükség lesz a munkájukra (márpedig szükség lesz).
Gyorsak, rugalmasak, megbízhatóak, precízek - nekünk ennyi elég!
Köszönjük!

Majoros Ibolya

 

A Nyáry-terv Kft-t kértük fel családi házunk egy részének és a hozzá tartozó kert, udvar teljes egészének felújítási munkáinak elvégzésére.

A cégtulajdonos, Nyáry Tamás szaktudásával, maximalizmusával a munkát végző csapat precizitása párosul. Ideális, praktikus, adott esetben pénztárcakímélő megoldások keresése (nincs lehetetlen!), segítőkész hozzáállás (bármit elintéznek, beszereznek, mintát hoznak), a nap végén tisztán hagyott munkahely jellemzi a céget és az ott dolgozókat.

Ezúttal öröm volt számunkra a felújítás, és nagyon élvezzük a végeredményt.

Lábán család  (Pécs, 2014. július)