Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Az épületenergetikai tanúsítás, mint megtakarítás

2012. február 14.
Az épületenergetikai tanúsítás, mint megtakarításAz épületenergetikai tanúsítással meg tudjuk mutatni, hogy az épület egésze, szerkezetei, gépészeti rendszerei milyen energetikai szinten vannak, valamint a régebbi épületek milyen átalakításokkal hozhatók a követelményi szintre.

 

 

 

 

 

 

Miért hasznos a tanúsítvány a tulajdonosnak?

- Mert a jó energia hatékonyságú épület eladásakor vagy bérbeadáskor ezzel igazolható az épület gazdaságos fenntartása, kis rezsije.

- Mert a tulajdonos az ingatlan alacsony fenntartási költségével magasabb eladási árat, illetve magasabb bérleti díjat érvényesíthet.

-Mert az azonos méretű épületek között fenntartási költségben 100%-os eltérés is lehet, ez sem eladásnál, sem vételnél nem közömbös.

Mikor érdemes az energiatanúsítást elvégeztetni?

Az ingatlan eladása, illetve bérbeadása előtt, a jó energetikai minőség igazolására: társasház egy lakásában az elvégzett korszerűsítések után, energetikai jellegű korszerűsítés előtt, a beruházási döntés megalapozására: pl. külső falak utólagos hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje, fűtési, illetve melegvizes rendszer cseréje.

Ki állíthatja ki?

A köznyelvben a lakás energetikai minőségének dokumentuma az energiatanúsítvány, energetikai tanúsítvány, épületenergetikai tanúsítvány, energiapasszus, lakás zöldkártya (a szakértői névjegyzékben szereplő energiatanúsító), melyet energetikai tanúsító, (épületenergetikai tanúsító, energetikai szakértő) állíthat ki.

Mikor kötelező a tanúsítás?

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet írja le az épület energetikai tanúsítások szükségességét. 

« Vissza a hírekhez
Kapcsolódó hírek:
   • 2012 -től kötelező az épületenergetikai tanúsítvány

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Azon kevesek egyike ez a helyzet, amikor egy építési vállalkozót dicsérni lehet. Megbízható, pontos a határidővel és elfogadható áron dolgozik.

 Tóth Gábor

Kisebb javításokat végeztek a Nyáry-terv Kft. szakemberei a lakásomban, és teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával. A megbeszélt időben pontosan megjelentek, a szükséges alkatrészeket beszerezték, a szereléseket gyorsan, precízen elvégezték, és még a munkadíj is baráti volt. Legközelebb is a Nyáry-terv Kft-t hívom, ha szükségem lesz gyors, szakszerű munkavégzésre.

Dr. Hirschl Erna

Este 10-kor kértem e-mailben egy árajánlatot, másnap 9-kor Nyáry úr hívott, hogy mikor mérhetik fel a munkát. A megbeszélt időpontban jöttek, és elvégezték lelkiismeretesen a munkát.(Pécsi üzletünk próbafülkéinek  meleg burkolását.).Máskor is őket hívjuk, ha szükség lesz a munkájukra (márpedig szükség lesz).
Gyorsak, rugalmasak, megbízhatóak, precízek - nekünk ennyi elég!
Köszönjük!

Majoros Ibolya