Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Ha tavasz, akkor megújulás!

2012. március 13.
Ha tavasz, akkor megújulás! A tavasz nemcsak a természet, hanem otthonunk megújulásának időszaka is, ilyenkor nagyobb kedvvel látunk neki az átalakításoknak, felújításoknak is. Aki már vette a bátorságot, hogy megváltoztassa a falak színét, tudja, hogy a minket körülvevő színek befolyásolhatják közérzetünket, hangulatunkat, érzelmeinket. Legnagyobb hatást otthonunk színvilága gyakorolja ránk, mivel otthon töltjük szabadidőnk nagy részét, ott pihenünk és szeretteinkkel is ott találkozunk. Nem véletlen, hogy a színterápia is a színek szervezetünkre gyakorolt hatásán alapszik.

Megtervezni a falak színét egy dolog: mindezt összhangba kell hozni az ajtó- és ablakkeretek, bútorok, dekorációs tárgyak, díszek színhatásával. Izgalmas dolgokat csinálhatunk, ha nem félünk, mert tisztában vagyunk néhány egyszerű törvényszerűséggel.

Ilyen a 80/20-as szabály. Vagyis, hogy igenis lehet erős színeket használni egy lakásban, de csak hangsúlyozásra, nem uralkodó színként. A falak nagy részét (80 százalékát) fessük semleges színűre, használjunk fehéret vagy pasztelleket. A maradék (20 százalék) azonban legyen izgalmas, de harmonikus. Ez a 20 százalék lehet akár a bútorok vagy ajtó-, ablakkeretek felülete, de magán egyes kiszögelléseket, falrészeket is színezhetünk.

Mérete, elhelyezkedése és persze funkciója miatt a nappali számít otthonunk legfőbb életterének. Ráadásul mindenből itt van a legtöbb. Burkolatból, ablakokból és persze a falfelületekből. A nagyon átgondolt színválasztás talán minden más helyiségénél fontosabb. A feladat többszörösen is összetett. Milyen színeket használjunk akkor ha a helyiséget a lakás különböző korú, különböző nemű és persze különböző ízlésű tagjai használják? És akkor még nem is beszéltünk a különböző napszakokban előforduló fényviszonyokról, a burkolatok, bútorok és még a helyiségben lévő számtalan tárgy színéről, stílusáról.

Ha igazán hosszú időre szóló, a divat trendektől mentes, természetes, és stílusos megoldáson gondolkozunk, akkor érdemes az eredeti, több rétegből álló mediterrán, antikolt festést választani.

 
 

Viszonylag gyakori színválasztási elv, amikor a meglévő bútorok vagy burkolatok színeiből készül a festés. Bár ez egy alapvetően jónak tűnő elképzelés, mégsem feltétlenül javasoljuk, mert a végeredmény akár kicsit unalmas és egyhangú is lehet.
Legjobb választásnak a neutrális színek festése tűnik. Ezek a színek már önmagukban is nagyon szépek, de monokróm színharmóniában / ugyanannak a színnek több árnyalata/ még elegánsabb, kifinomultabb hatást érhetünk el.

 Ha azonban ezt mégsem érezzük elég látványosnak, még mindig szóba jöhet egy jól kiválasztott falfelület, - de csakis egy fal- hangsúlyozása egy sötétebb szín festésével, vagy a stílushoz és a meglévő színkörnyezethez illő tapétával.Ha valaki olyan lakberendezési ötletet keres, amivel relatíve kis költséggel, gyorsan hatalmas változást érhet el bármely enteriőrben, a tapéta nagyszerű lehetőség arra, hogy fantasztikus színekkel, mintákkal vagy akár hatalmas poszterképekkel dobjuk fel megunt szobáinkat.A régi, tradícionális stílusoktól a modernig manapság mindenki könnyedén megtalálhatja a lakberendezési stílusának megfelelőt. Sok lakástulajdonos, főleg azok akik a lakásfelújításkor egyszer már megszabadultak a makacs és csúnya régi papírtól, idegenkednek a tapétától.

A mai tapéták ugyanakkor trendik, színesek és sokkal könnyebben eltávolíthatóak mint elődjeik. Ha a tapétát csak egy falon alkalmazzuk, a nagy mintázat szinte műalkotásként jelenik meg. Egy erős, élénk szín pl. a mosdóban fantasztikusan feldobhatja ezt a fürdőszoba mögött általában lakberendezésileg háttérbe szorult helyet. A tapéta ráadásul viszonylag alacsony költséggel és főleg kevés rendetlenséggel járó munkával felrakható és az eredmény azonnali.   

 forrás: hg.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Egy kisebb javítást végzett a Nyáry-terv Kft. lakásomban. Amit elmondhatok Róluk: gyorsaság, pontosság, precizitás, szakszerű javítás. Nem voltam otthon, mikor a munkát végezték, ezért Nyáry Tamás Úr még este felhívott, és érdeklődött, elégedve vagyok-e mindennel. Ezt a törődést ez előtt még nem tapasztaltam. A nagyobb felújítási munkákkal is Őket fogom megkeresni. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget.

 Sinkó Mónika

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

A Nyáry-terv Kft-t kértük fel családi házunk egy részének és a hozzá tartozó kert, udvar teljes egészének felújítási munkáinak elvégzésére.

A cégtulajdonos, Nyáry Tamás szaktudásával, maximalizmusával a munkát végző csapat precizitása párosul. Ideális, praktikus, adott esetben pénztárcakímélő megoldások keresése (nincs lehetetlen!), segítőkész hozzáállás (bármit elintéznek, beszereznek, mintát hoznak), a nap végén tisztán hagyott munkahely jellemzi a céget és az ott dolgozókat.

Ezúttal öröm volt számunkra a felújítás, és nagyon élvezzük a végeredményt.

Lábán család  (Pécs, 2014. július)