Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Ha tavasz, akkor megújulás!

2012. március 13.
Ha tavasz, akkor megújulás! A tavasz nemcsak a természet, hanem otthonunk megújulásának időszaka is, ilyenkor nagyobb kedvvel látunk neki az átalakításoknak, felújításoknak is. Aki már vette a bátorságot, hogy megváltoztassa a falak színét, tudja, hogy a minket körülvevő színek befolyásolhatják közérzetünket, hangulatunkat, érzelmeinket. Legnagyobb hatást otthonunk színvilága gyakorolja ránk, mivel otthon töltjük szabadidőnk nagy részét, ott pihenünk és szeretteinkkel is ott találkozunk. Nem véletlen, hogy a színterápia is a színek szervezetünkre gyakorolt hatásán alapszik.

Megtervezni a falak színét egy dolog: mindezt összhangba kell hozni az ajtó- és ablakkeretek, bútorok, dekorációs tárgyak, díszek színhatásával. Izgalmas dolgokat csinálhatunk, ha nem félünk, mert tisztában vagyunk néhány egyszerű törvényszerűséggel.

Ilyen a 80/20-as szabály. Vagyis, hogy igenis lehet erős színeket használni egy lakásban, de csak hangsúlyozásra, nem uralkodó színként. A falak nagy részét (80 százalékát) fessük semleges színűre, használjunk fehéret vagy pasztelleket. A maradék (20 százalék) azonban legyen izgalmas, de harmonikus. Ez a 20 százalék lehet akár a bútorok vagy ajtó-, ablakkeretek felülete, de magán egyes kiszögelléseket, falrészeket is színezhetünk.

Mérete, elhelyezkedése és persze funkciója miatt a nappali számít otthonunk legfőbb életterének. Ráadásul mindenből itt van a legtöbb. Burkolatból, ablakokból és persze a falfelületekből. A nagyon átgondolt színválasztás talán minden más helyiségénél fontosabb. A feladat többszörösen is összetett. Milyen színeket használjunk akkor ha a helyiséget a lakás különböző korú, különböző nemű és persze különböző ízlésű tagjai használják? És akkor még nem is beszéltünk a különböző napszakokban előforduló fényviszonyokról, a burkolatok, bútorok és még a helyiségben lévő számtalan tárgy színéről, stílusáról.

Ha igazán hosszú időre szóló, a divat trendektől mentes, természetes, és stílusos megoldáson gondolkozunk, akkor érdemes az eredeti, több rétegből álló mediterrán, antikolt festést választani.

 
 

Viszonylag gyakori színválasztási elv, amikor a meglévő bútorok vagy burkolatok színeiből készül a festés. Bár ez egy alapvetően jónak tűnő elképzelés, mégsem feltétlenül javasoljuk, mert a végeredmény akár kicsit unalmas és egyhangú is lehet.
Legjobb választásnak a neutrális színek festése tűnik. Ezek a színek már önmagukban is nagyon szépek, de monokróm színharmóniában / ugyanannak a színnek több árnyalata/ még elegánsabb, kifinomultabb hatást érhetünk el.

 Ha azonban ezt mégsem érezzük elég látványosnak, még mindig szóba jöhet egy jól kiválasztott falfelület, - de csakis egy fal- hangsúlyozása egy sötétebb szín festésével, vagy a stílushoz és a meglévő színkörnyezethez illő tapétával.Ha valaki olyan lakberendezési ötletet keres, amivel relatíve kis költséggel, gyorsan hatalmas változást érhet el bármely enteriőrben, a tapéta nagyszerű lehetőség arra, hogy fantasztikus színekkel, mintákkal vagy akár hatalmas poszterképekkel dobjuk fel megunt szobáinkat.A régi, tradícionális stílusoktól a modernig manapság mindenki könnyedén megtalálhatja a lakberendezési stílusának megfelelőt. Sok lakástulajdonos, főleg azok akik a lakásfelújításkor egyszer már megszabadultak a makacs és csúnya régi papírtól, idegenkednek a tapétától.

A mai tapéták ugyanakkor trendik, színesek és sokkal könnyebben eltávolíthatóak mint elődjeik. Ha a tapétát csak egy falon alkalmazzuk, a nagy mintázat szinte műalkotásként jelenik meg. Egy erős, élénk szín pl. a mosdóban fantasztikusan feldobhatja ezt a fürdőszoba mögött általában lakberendezésileg háttérbe szorult helyet. A tapéta ráadásul viszonylag alacsony költséggel és főleg kevés rendetlenséggel járó munkával felrakható és az eredmény azonnali.   

 forrás: hg.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Egy kisebb javítást végzett a Nyáry-terv Kft. lakásomban. Amit elmondhatok Róluk: gyorsaság, pontosság, precizitás, szakszerű javítás. Nem voltam otthon, mikor a munkát végezték, ezért Nyáry Tamás Úr még este felhívott, és érdeklődött, elégedve vagyok-e mindennel. Ezt a törődést ez előtt még nem tapasztaltam. A nagyobb felújítási munkákkal is Őket fogom megkeresni. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget.

 Sinkó Mónika

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Remek az oldal, átlátható és értelmezhető.

Gombos Sándor