Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Ha tavasz, akkor megújulás!

2012. március 13.
Ha tavasz, akkor megújulás! A tavasz nemcsak a természet, hanem otthonunk megújulásának időszaka is, ilyenkor nagyobb kedvvel látunk neki az átalakításoknak, felújításoknak is. Aki már vette a bátorságot, hogy megváltoztassa a falak színét, tudja, hogy a minket körülvevő színek befolyásolhatják közérzetünket, hangulatunkat, érzelmeinket. Legnagyobb hatást otthonunk színvilága gyakorolja ránk, mivel otthon töltjük szabadidőnk nagy részét, ott pihenünk és szeretteinkkel is ott találkozunk. Nem véletlen, hogy a színterápia is a színek szervezetünkre gyakorolt hatásán alapszik.

Megtervezni a falak színét egy dolog: mindezt összhangba kell hozni az ajtó- és ablakkeretek, bútorok, dekorációs tárgyak, díszek színhatásával. Izgalmas dolgokat csinálhatunk, ha nem félünk, mert tisztában vagyunk néhány egyszerű törvényszerűséggel.

Ilyen a 80/20-as szabály. Vagyis, hogy igenis lehet erős színeket használni egy lakásban, de csak hangsúlyozásra, nem uralkodó színként. A falak nagy részét (80 százalékát) fessük semleges színűre, használjunk fehéret vagy pasztelleket. A maradék (20 százalék) azonban legyen izgalmas, de harmonikus. Ez a 20 százalék lehet akár a bútorok vagy ajtó-, ablakkeretek felülete, de magán egyes kiszögelléseket, falrészeket is színezhetünk.

Mérete, elhelyezkedése és persze funkciója miatt a nappali számít otthonunk legfőbb életterének. Ráadásul mindenből itt van a legtöbb. Burkolatból, ablakokból és persze a falfelületekből. A nagyon átgondolt színválasztás talán minden más helyiségénél fontosabb. A feladat többszörösen is összetett. Milyen színeket használjunk akkor ha a helyiséget a lakás különböző korú, különböző nemű és persze különböző ízlésű tagjai használják? És akkor még nem is beszéltünk a különböző napszakokban előforduló fényviszonyokról, a burkolatok, bútorok és még a helyiségben lévő számtalan tárgy színéről, stílusáról.

Ha igazán hosszú időre szóló, a divat trendektől mentes, természetes, és stílusos megoldáson gondolkozunk, akkor érdemes az eredeti, több rétegből álló mediterrán, antikolt festést választani.

 
 

Viszonylag gyakori színválasztási elv, amikor a meglévő bútorok vagy burkolatok színeiből készül a festés. Bár ez egy alapvetően jónak tűnő elképzelés, mégsem feltétlenül javasoljuk, mert a végeredmény akár kicsit unalmas és egyhangú is lehet.
Legjobb választásnak a neutrális színek festése tűnik. Ezek a színek már önmagukban is nagyon szépek, de monokróm színharmóniában / ugyanannak a színnek több árnyalata/ még elegánsabb, kifinomultabb hatást érhetünk el.

 Ha azonban ezt mégsem érezzük elég látványosnak, még mindig szóba jöhet egy jól kiválasztott falfelület, - de csakis egy fal- hangsúlyozása egy sötétebb szín festésével, vagy a stílushoz és a meglévő színkörnyezethez illő tapétával.Ha valaki olyan lakberendezési ötletet keres, amivel relatíve kis költséggel, gyorsan hatalmas változást érhet el bármely enteriőrben, a tapéta nagyszerű lehetőség arra, hogy fantasztikus színekkel, mintákkal vagy akár hatalmas poszterképekkel dobjuk fel megunt szobáinkat.A régi, tradícionális stílusoktól a modernig manapság mindenki könnyedén megtalálhatja a lakberendezési stílusának megfelelőt. Sok lakástulajdonos, főleg azok akik a lakásfelújításkor egyszer már megszabadultak a makacs és csúnya régi papírtól, idegenkednek a tapétától.

A mai tapéták ugyanakkor trendik, színesek és sokkal könnyebben eltávolíthatóak mint elődjeik. Ha a tapétát csak egy falon alkalmazzuk, a nagy mintázat szinte műalkotásként jelenik meg. Egy erős, élénk szín pl. a mosdóban fantasztikusan feldobhatja ezt a fürdőszoba mögött általában lakberendezésileg háttérbe szorult helyet. A tapéta ráadásul viszonylag alacsony költséggel és főleg kevés rendetlenséggel járó munkával felrakható és az eredmény azonnali.   

 forrás: hg.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

  "Év elején terveztettük meg minimál stílusban megálmodott családi házunkat Tamásékkal. Később úgy döntöttünk, hogy a kivitelezéssel is megbízzuk a Nyáry-Terv Kft-t, miután több referencia munkájukat is megnéztük. Az idő szorított, de végül is rekord idő alatt (3 hónap) sikerült kulcsra kész állapotba hozni az épületet. A kivitelezés minőségére nem lehet panaszunk, másnak is nyugodt szívvel ajánlom Őket, illetve ha a jövőben szükség lenne rá, akkor újra velük építtetnék."

Szőnyi György

Este 10-kor kértem e-mailben egy árajánlatot, másnap 9-kor Nyáry úr hívott, hogy mikor mérhetik fel a munkát. A megbeszélt időpontban jöttek, és elvégezték lelkiismeretesen a munkát.(Pécsi üzletünk próbafülkéinek  meleg burkolását.).Máskor is őket hívjuk, ha szükség lesz a munkájukra (márpedig szükség lesz).
Gyorsak, rugalmasak, megbízhatóak, precízek - nekünk ennyi elég!
Köszönjük!

Majoros Ibolya

 

Kisebb javításokat végeztek a Nyáry-terv Kft. szakemberei a lakásomban, és teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával. A megbeszélt időben pontosan megjelentek, a szükséges alkatrészeket beszerezték, a szereléseket gyorsan, precízen elvégezték, és még a munkadíj is baráti volt. Legközelebb is a Nyáry-terv Kft-t hívom, ha szükségem lesz gyors, szakszerű munkavégzésre.

Dr. Hirschl Erna