Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Milyen passzívházban élni?

2013. április 24.
Milyen passzívházban élni?5 tagú családunk a 2. telet töltötte a kétszintes passzívházban.

Ebben az évben a fűtési szezon november 20. és március30. közé esett. Bármilyen alacsony volt a kinti hőmérséklet, nem volt szükség fűtésre, amikor legalább napi 6 órát sütött a nap. A házban egyenletes a hőmérséklet, friss a levegő, nincs huzat, nincs túlzott páratartalom, így a falak penészedése szóba sem jöhet.

A ház nagyon kellemes, komfortos életteret nyújt.

2011 augusztusában költöztünk be házunkba. A falazat 20 cm mészhomok tégla és 30 cm polisztirol grafit hőszigetelés. Ablakaink 3 rétegű passzívház szintű nyílászárók. Földhőhasznosítóval egybekötött hővisszanyerős szellőzőrendszer biztosítja a friss levegőt.

Nem vezettük be a gázt, a kiegészítő fűtési rendszer elektromos árammal működik. Azért döntöttünk az árammal üzemeltethető rendszer mellett, mert az elektromos áram biztosítására a későbbiekben napelem telepítését terveztük.

Fűtési rendszer:

Az első télen csak a szellőzőrendszerhez kapcsolt 2 kW-os fűtőregiszter tartozott a kiépített fűtőrendszerbe. Természetesen a számítások szerint szélsőséges esetekre még szükségünk volt kiegészítő fűtésre. Az első télen két mobil, 2,4 kW-os ventillátoros hősugárzóval oldottuk meg a kiegészítő fűtést. A hősugárzóknaponta maximum 1-2 órát üzemeltek, időjárástól függően.

A ház fűtése így biztosítható volt, viszont a következőket tapasztaltuk:

- A fűtőregiszter csak nappali áramra köthető. (Sajnos a mi esetünkben műszaki probléma miatt többször nem is számíthattunk rá.)

- A ventillátoros hősugárzók folyamatos zúgással járnak, ez napi több órán keresztül nem komfortos.

- Folyamatos odafigyelést, kézi irányítást igényelt a fűtés ki-be kapcsolása.

A második télre, az első tél tapasztalataiból kiindulva, mechanikus termosztáttal ellátott elektromos radiátorokat szereltünk fel, így azokat vezérelt áramra is rá lehetett kötni. A földszinten, a nappali-étkező térben két (egyenként 1,2 kW, illetve 2 kW teljesítményű), az emeleti folyosón pedig egy 1,4 kW-os radiátor napi maximum nyolc óra vezérelt áram szolgáltatás mellett egyenletesen 20 C-on tartotta a hőmérsékletet, kézi beavatkozás nélkül. A légfűtést nem használtuk.

forrás: alternativenergia.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Én magam már túl vagyok egy családi ház teljes körű felújításán, amit ott átéltem, arról könyvet lehetne írni. Szörnyű volt.  

Az irodám felújítását már a Nyáry-terv Kft.-re bíztam. Igazából csak az tudja értékelni a minőségi, jó tanácsokkal teli, lelkiismeretes munkát, aki megtapasztalta, a magyar valóságot (nincs szaktudás, nincs morál, nincs becsület, de kifogás az mindig van.. ja és nagy kárt tudnak csinálni…)

Úgy látom, Nyáry Tamás tud szakemberként az ügyfél fejével gondolkodni. Nagy hangsúlyt helyez a szakemberek kiválasztására. Folyamatosan kontrollálja és irányítja a munkát, ami nagyon fontos. Jó hogy van egy cég, akit bátran ajánlhatok bárkinek.

Pesti Balázs

Remek az oldal, átlátható és értelmezhető.

Gombos Sándor