Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Milyen passzívházban élni?

2013. április 24.
Milyen passzívházban élni?5 tagú családunk a 2. telet töltötte a kétszintes passzívházban.

Ebben az évben a fűtési szezon november 20. és március30. közé esett. Bármilyen alacsony volt a kinti hőmérséklet, nem volt szükség fűtésre, amikor legalább napi 6 órát sütött a nap. A házban egyenletes a hőmérséklet, friss a levegő, nincs huzat, nincs túlzott páratartalom, így a falak penészedése szóba sem jöhet.

A ház nagyon kellemes, komfortos életteret nyújt.

2011 augusztusában költöztünk be házunkba. A falazat 20 cm mészhomok tégla és 30 cm polisztirol grafit hőszigetelés. Ablakaink 3 rétegű passzívház szintű nyílászárók. Földhőhasznosítóval egybekötött hővisszanyerős szellőzőrendszer biztosítja a friss levegőt.

Nem vezettük be a gázt, a kiegészítő fűtési rendszer elektromos árammal működik. Azért döntöttünk az árammal üzemeltethető rendszer mellett, mert az elektromos áram biztosítására a későbbiekben napelem telepítését terveztük.

Fűtési rendszer:

Az első télen csak a szellőzőrendszerhez kapcsolt 2 kW-os fűtőregiszter tartozott a kiépített fűtőrendszerbe. Természetesen a számítások szerint szélsőséges esetekre még szükségünk volt kiegészítő fűtésre. Az első télen két mobil, 2,4 kW-os ventillátoros hősugárzóval oldottuk meg a kiegészítő fűtést. A hősugárzóknaponta maximum 1-2 órát üzemeltek, időjárástól függően.

A ház fűtése így biztosítható volt, viszont a következőket tapasztaltuk:

- A fűtőregiszter csak nappali áramra köthető. (Sajnos a mi esetünkben műszaki probléma miatt többször nem is számíthattunk rá.)

- A ventillátoros hősugárzók folyamatos zúgással járnak, ez napi több órán keresztül nem komfortos.

- Folyamatos odafigyelést, kézi irányítást igényelt a fűtés ki-be kapcsolása.

A második télre, az első tél tapasztalataiból kiindulva, mechanikus termosztáttal ellátott elektromos radiátorokat szereltünk fel, így azokat vezérelt áramra is rá lehetett kötni. A földszinten, a nappali-étkező térben két (egyenként 1,2 kW, illetve 2 kW teljesítményű), az emeleti folyosón pedig egy 1,4 kW-os radiátor napi maximum nyolc óra vezérelt áram szolgáltatás mellett egyenletesen 20 C-on tartotta a hőmérsékletet, kézi beavatkozás nélkül. A légfűtést nem használtuk.

forrás: alternativenergia.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Egy kisebb javítást végzett a Nyáry-terv Kft. lakásomban. Amit elmondhatok Róluk: gyorsaság, pontosság, precizitás, szakszerű javítás. Nem voltam otthon, mikor a munkát végezték, ezért Nyáry Tamás Úr még este felhívott, és érdeklődött, elégedve vagyok-e mindennel. Ezt a törődést ez előtt még nem tapasztaltam. A nagyobb felújítási munkákkal is Őket fogom megkeresni. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget.

 Sinkó Mónika

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

A Nyáry-terv Kft-t kértük fel családi házunk egy részének és a hozzá tartozó kert, udvar teljes egészének felújítási munkáinak elvégzésére.

A cégtulajdonos, Nyáry Tamás szaktudásával, maximalizmusával a munkát végző csapat precizitása párosul. Ideális, praktikus, adott esetben pénztárcakímélő megoldások keresése (nincs lehetetlen!), segítőkész hozzáállás (bármit elintéznek, beszereznek, mintát hoznak), a nap végén tisztán hagyott munkahely jellemzi a céget és az ott dolgozókat.

Ezúttal öröm volt számunkra a felújítás, és nagyon élvezzük a végeredményt.

Lábán család  (Pécs, 2014. július)