Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Színek és hangulatok a fürdőben

2012. június 18.
Színek és hangulatok a fürdőbenA fürdőszoba meghatározó szerepet tölt be a házunkban, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napot. A legtöbb lakásban, a fürdőszoba a tisztálkodáson túl más funkciót is ellát, itt kap helyett a mosó- és szárítógép is. Így a helykihasználásnak lényeges szerepe van. Azokban a házakban, ahol ez a tisztítási funkció más helyiségben kap helyet a fürdőszoba szellősebben, elegánsabban kialakítható. Javasolt az ún. vízszínek használat, fokozza a tisztaságérzetet.

Amikor fürdőszobát tervezünk, általában a megszokott vonalakat és színeket részesítjük előnyben. Pedig a választék napjainkban széles skálán mozog, legyen szó akár a csempéről, akár a berendezésről. Stílusában és árnyalatában is magunkhoz tudjuk igazítani, ezzel biztosítva, hogy az idő, amit itt magunkra fordítunk, az valóban pihentető legyen. Ha pedig vendégeket fogadunk, mosolyogva zsebelhetjük be az elismerő pillantásokat.

Színek
 
Az, hogy milyen árnyalatot választunk a fürdőnk burkolására, sok mindentől függhet. Elsősorban természetesen az ízlésünk a meghatározó. De nem árt pár dolgot szem előtt tartani. A fényes fekete vagy szürke csempe nagyon elegáns és férfias megjelenést kölcsönöz a szobának. Ám ha nincsen legalább 2 nagyméretű ablakunk, akkor nagyon sötétté teszi azt. Ezen nem sokat segít a megvilágítás sem, bárhogy erőlködünk, megfelelő mennyiségű természetes fény nélkül nem fürdőszobát kapunk, csak egy sötét lyukat. A nagyon világos csempék ugyan megteremtik a világosság illúzióját, ám a szennyeződéseket is azonnal megmutatják. Cseberből vederbe eshetünk, mert bár lesz egy „napos” szobánk, ám gyakorlatilag minden használat után súrolhatjuk a csempét is. Hogy ezt elkerüljük, vonjuk be a borító anyagokat vízlepergető réteggel, ezzel a vízkövesedést is minimalizálhatjuk. Nagy népszerűségnek örvendenek a tarka vagy mintás csempék is, illetve a jól elhelyezett díszszegélyek. Ha ezekkel ügyesen játszunk, a teret is nagyban megnövelhetjük.


Stílus


Amikor a szanitereket kiválasztjuk, gondolkozzunk el azon, hogy milyen stílust szeretnénk látni a fürdőnkben. Érdemes először a kádat, vagy a legnagyobb bútort kiválasztani, a kisebbeket pedig ahhoz igazítani, így nem lesz káosz a design tekintetében. Egy modern hidromasszázs kádhoz válasszunk szintén modern kialakítású mosdót és csaptelepeket, ha pedig a rusztikusabb megoldásokat szeretjük, akkor jöhet az oroszlánlábas kád, a hozzá passzoló csavarós, ívelt vízadagolók. Persze a technika vívmányairól nem kell lemondanunk, mára a legtöbb bútorba képesek beépíteni extrákat, de arra vigyázzunk, hogy ez az összképre ne gyakoroljon túl nagy hatást. Az egyéb berendezési tárgyaknál is az egységet tartsuk szem előtt. Ha a nagyobb szekrények fából készültek, akkor ezt tartsuk szem előtt a többi kiválasztásakor is. Persze az anyagok világában is bőven válogathatunk, a kovácsoltvastól a plexiig bármi megvalósítható.


 

Különlegességek


Vannak olyan megoldások is, melyek igazán egyedivé varázsolják a fürdőnket, bár ezek kivitelezéséhez bizony erősen a pénztárcánkba kell nyúlni. Gyönyörű kinézetet és meghitt, északi hangulatot kölcsönöz a szobának, ha csempe helyett kezelt fával burkoljuk. Ekkor a kád is ebből az anyagból készülhet, akár egy finn csodaházban. Ha a dézsát nem szeretnénk kipróbálni, akkor a fürdő központja legyen süllyesztett, vagy két lépcső és egy keret segítségével rejtsük a kádat faburkolatba. Kerüljön rá néhány gyertyatartó, orchidea, nagyobb, szépen lecsiszolt kövek, és máris élvezhetjük a kelet megkapó varázsát. Akik szeretik az extravagáns megoldásokat, azoknak tökéletes választás lehet az üvegből készült, tökéletesen átlátszó kád. Nem kell megijedni, tartós darabról van szó, az anyag erős, nem törékeny, a takarítása azonban nem egyszerű feladat. Ezenkívül választhatunk még akril vagy éppen műmárvány kádakat is, kinek-kinek ízlése szerint.


  forrás: www.szepzold.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

Azon kevesek egyike ez a helyzet, amikor egy építési vállalkozót dicsérni lehet. Megbízható, pontos a határidővel és elfogadható áron dolgozik.

 Tóth Gábor

Nyáry Tamás és csapata 2010-ben dolgozott nálunk (tereprendezés, udvar teljes térburkolása, stb.). Munkavégzésükre a szakszerűség és a pontosság volt jellemző. A munkálatok során felvetődött jobbító szándékú ötleteiket mindig diszkréten hozták a mi tudomásunkra. Lassan két éve élvezzük munkájuk gyümölcsét, de probléma még nem vetődött fel (minden olyan, mintha új lenne). Mindenkinek ajánlom a Nyáry-terv Kft. munkáját, szerintem nem fog csalódni.

Dr. Varga-Koritár György

A Nyáry-terv Kft-t kértük fel családi házunk egy részének és a hozzá tartozó kert, udvar teljes egészének felújítási munkáinak elvégzésére.

A cégtulajdonos, Nyáry Tamás szaktudásával, maximalizmusával a munkát végző csapat precizitása párosul. Ideális, praktikus, adott esetben pénztárcakímélő megoldások keresése (nincs lehetetlen!), segítőkész hozzáállás (bármit elintéznek, beszereznek, mintát hoznak), a nap végén tisztán hagyott munkahely jellemzi a céget és az ott dolgozókat.

Ezúttal öröm volt számunkra a felújítás, és nagyon élvezzük a végeredményt.

Lábán család  (Pécs, 2014. július)