Nyáry-terv PDFSzobafestés | Lakásfelújítás | Hőszigetelés | Laminált padló lerakása | Gipszkarton szerelés | Hidegburkolás | Villanyszerelés | Vakolás | Belsőépítészet
Tervezés     Kivitelezés         Szolgáltatás
Letisztultság, egyszerűség és funkcionalitás a tervezésben,
megbízhatóság, pontosság és kiemelkedő minőség a kivitelezésben

Színek és hangulatok a fürdőben

2012. június 18.
Színek és hangulatok a fürdőbenA fürdőszoba meghatározó szerepet tölt be a házunkban, hiszen itt kezdjük és fejezzük be a napot. A legtöbb lakásban, a fürdőszoba a tisztálkodáson túl más funkciót is ellát, itt kap helyett a mosó- és szárítógép is. Így a helykihasználásnak lényeges szerepe van. Azokban a házakban, ahol ez a tisztítási funkció más helyiségben kap helyet a fürdőszoba szellősebben, elegánsabban kialakítható. Javasolt az ún. vízszínek használat, fokozza a tisztaságérzetet.

Amikor fürdőszobát tervezünk, általában a megszokott vonalakat és színeket részesítjük előnyben. Pedig a választék napjainkban széles skálán mozog, legyen szó akár a csempéről, akár a berendezésről. Stílusában és árnyalatában is magunkhoz tudjuk igazítani, ezzel biztosítva, hogy az idő, amit itt magunkra fordítunk, az valóban pihentető legyen. Ha pedig vendégeket fogadunk, mosolyogva zsebelhetjük be az elismerő pillantásokat.

Színek
 
Az, hogy milyen árnyalatot választunk a fürdőnk burkolására, sok mindentől függhet. Elsősorban természetesen az ízlésünk a meghatározó. De nem árt pár dolgot szem előtt tartani. A fényes fekete vagy szürke csempe nagyon elegáns és férfias megjelenést kölcsönöz a szobának. Ám ha nincsen legalább 2 nagyméretű ablakunk, akkor nagyon sötétté teszi azt. Ezen nem sokat segít a megvilágítás sem, bárhogy erőlködünk, megfelelő mennyiségű természetes fény nélkül nem fürdőszobát kapunk, csak egy sötét lyukat. A nagyon világos csempék ugyan megteremtik a világosság illúzióját, ám a szennyeződéseket is azonnal megmutatják. Cseberből vederbe eshetünk, mert bár lesz egy „napos” szobánk, ám gyakorlatilag minden használat után súrolhatjuk a csempét is. Hogy ezt elkerüljük, vonjuk be a borító anyagokat vízlepergető réteggel, ezzel a vízkövesedést is minimalizálhatjuk. Nagy népszerűségnek örvendenek a tarka vagy mintás csempék is, illetve a jól elhelyezett díszszegélyek. Ha ezekkel ügyesen játszunk, a teret is nagyban megnövelhetjük.


Stílus


Amikor a szanitereket kiválasztjuk, gondolkozzunk el azon, hogy milyen stílust szeretnénk látni a fürdőnkben. Érdemes először a kádat, vagy a legnagyobb bútort kiválasztani, a kisebbeket pedig ahhoz igazítani, így nem lesz káosz a design tekintetében. Egy modern hidromasszázs kádhoz válasszunk szintén modern kialakítású mosdót és csaptelepeket, ha pedig a rusztikusabb megoldásokat szeretjük, akkor jöhet az oroszlánlábas kád, a hozzá passzoló csavarós, ívelt vízadagolók. Persze a technika vívmányairól nem kell lemondanunk, mára a legtöbb bútorba képesek beépíteni extrákat, de arra vigyázzunk, hogy ez az összképre ne gyakoroljon túl nagy hatást. Az egyéb berendezési tárgyaknál is az egységet tartsuk szem előtt. Ha a nagyobb szekrények fából készültek, akkor ezt tartsuk szem előtt a többi kiválasztásakor is. Persze az anyagok világában is bőven válogathatunk, a kovácsoltvastól a plexiig bármi megvalósítható.


 

Különlegességek


Vannak olyan megoldások is, melyek igazán egyedivé varázsolják a fürdőnket, bár ezek kivitelezéséhez bizony erősen a pénztárcánkba kell nyúlni. Gyönyörű kinézetet és meghitt, északi hangulatot kölcsönöz a szobának, ha csempe helyett kezelt fával burkoljuk. Ekkor a kád is ebből az anyagból készülhet, akár egy finn csodaházban. Ha a dézsát nem szeretnénk kipróbálni, akkor a fürdő központja legyen süllyesztett, vagy két lépcső és egy keret segítségével rejtsük a kádat faburkolatba. Kerüljön rá néhány gyertyatartó, orchidea, nagyobb, szépen lecsiszolt kövek, és máris élvezhetjük a kelet megkapó varázsát. Akik szeretik az extravagáns megoldásokat, azoknak tökéletes választás lehet az üvegből készült, tökéletesen átlátszó kád. Nem kell megijedni, tartós darabról van szó, az anyag erős, nem törékeny, a takarítása azonban nem egyszerű feladat. Ezenkívül választhatunk még akril vagy éppen műmárvány kádakat is, kinek-kinek ízlése szerint.


  forrás: www.szepzold.hu 

« Vissza a hírekhez

Cégadatok

   Nyáry-terv Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.

 Székhely: 7627 Pécs, Vadász utca 57.

Iroda: 7622 Pécs, Diófa utca 2.

Adószám: 14683677-2-02

Számlaszám: 11731001-20700324

Cégjegyzékszám: 02-09-073858 

Tel: +36-20/236-1652   +36-70/631-5372

E-mail: info@nyary-terv.hu

Web: www.nyary-terv.hu

 

Rólunk írták

A Nyáry-Terv Kft. felújítási munkákat végzett 26 éves otthonunk 90 m2-én. Az előkészítő megbeszélések során nagyon sok hasznos javaslattal és tanáccsal segítettek abban, hogy az elképzeléseinket milyen technológiai megoldásokkal lehetne megvalósítani annak érdekében, hogy a lehető legjobb és legszebb eredményt érjük el. A kivitelezés során jól szervezett, igényes munkát végeztek, korrekt áron. Ajánlom Őket mindazoknak akik meg akarják tapasztalni azt, hogy az építőiparban is lehet jól felkészült, igényes szakemberekkel találkozni.

 Wágnerné Szabados Edit

Én magam már túl vagyok egy családi ház teljes körű felújításán, amit ott átéltem, arról könyvet lehetne írni. Szörnyű volt.  

Az irodám felújítását már a Nyáry-terv Kft.-re bíztam. Igazából csak az tudja értékelni a minőségi, jó tanácsokkal teli, lelkiismeretes munkát, aki megtapasztalta, a magyar valóságot (nincs szaktudás, nincs morál, nincs becsület, de kifogás az mindig van.. ja és nagy kárt tudnak csinálni…)

Úgy látom, Nyáry Tamás tud szakemberként az ügyfél fejével gondolkodni. Nagy hangsúlyt helyez a szakemberek kiválasztására. Folyamatosan kontrollálja és irányítja a munkát, ami nagyon fontos. Jó hogy van egy cég, akit bátran ajánlhatok bárkinek.

Pesti Balázs

Őszinte köszönet Neked és munkatársaidnak, amiért gyorsan, szakszerűen és nem utolsó sorban, nagyon szépen elvégeztétek a térkövezési munkákat családi házunknál. Olyan típusú rugalmassággal és - több árajánlat ismeretében - kedvező árral dolgozik a céged, ami sokak számára példamutató lehet.

Ismeretségi, baráti körben építési, stb. munkákra tiszta lelkiismerettel ajánlunk.

Sok sikert és jó egészséget!

Gálosiék